Η κινόα θεωρείται ψευδοδημητριακό και μπορεί να βρεθεί σε διάφορα χρώματα. Τα άτομα που ακολουθούν χορτοφαγικού τύπου διατροφή επιλέγουν την κινόα σαν βασικό υλικό σε διάφορες συνταγές, γιατί σε αντίθεση με άλλα φυτικά τρόφιμα, προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επιπροσθέτως είναι ελεύθερη γλουτένης, ιδανική επιλογή για τα άτομα που πάσχουν απο κοιλιοκάκη. Η κινόα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο και χαλκό. Πριν μαγειρέψουμε την κινόα θα πρέπει να την ξεπλύνουμε καλά, σε ζεστό νερό για να απομακρύνουμε ένα συστατικό το οποίο δίνει μία πικρή γεύση.
Υλικά
- Τρίχρωμη Κινόα
- Αβοκάντο
- Μάνγκο
- Τομάτα
- Αγγούρι
- Πιπεριά
- Κρεμμύδι
- Μοτσαρέλα
- Προσούτο
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε την κινόα με ζεστό νερό και την βράζουμε για περίπου 12-15 λεπτά. Κόβουμε τα λαχανικά και τα φρούτα σε μικρά κυβάκια. Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει, προσθέτουμε την μοτσαρέλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Μπορείτε να ψιλοκόψετε το προσούτο για να το προσθέσετε μέσα στη σαλάτα ή σε φέτες δίπλα. Εάν θέλετε προσθέστε και λίγη κρέμα βαλσάμικου.
Καταναλώστε αλλαντικά με μέτρο ! Μην υπερβαίνετε τα 30γρ. ανά εβδομάδα που αντιστοιχούν σε 2 λεπτές φέτες αλλαντικών.
Tip!