Ευεξία & Διατροφή

Η ευεξία είναι ακριβώς αυτό που τα άτομα χρειάζονται, όταν δεν μπορούν να ακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής. Οι συνεδρίες έχουν ως βασικό στόχο την ενημέρωση και τη διατροφική εκπαίδευση.

Ψυχική υγεία & ευεξία

Η ισορροπημένη διατροφή που οδηγεί στην καλή σωματική και ψυχική υγεία δεν σημαίνει στέρηση, αντίθετα είναι ένα σύνολο ενεργειών που μας οδηγούν στην ευεξία.

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής και τα έχετε παρατήσει επειδή νιώθατε ότι δεν σας ταιριάζει;

Η υπηρεσία αυτή είναι ακριβώς αυτό που τα άτομα χρειάζονται όταν δεν μπορούν να ακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής. Οι συνεδρίες έχουν ως βασικό στόχο την ενημέρωση, τη διατροφική εκπαίδευση και την κατάρριψη μύθων γύρω από θέματα διατροφής. Ο διαιτώμενος δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθεί κάτι συγκεκριμένο, όποιος και εάν είναι ο στόχος του, γιατί μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να αποκομίσει όλες τις κατάλληλες πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν στην εγκαθίδρυση νέων υγιεινών συνηθειών που μπορεί να αξιοποιήσει στην καθημερινή του ζωή. 

Η δημιουργία μιας γερής βάσης μεταξύ διαιτολόγου και διαιτώμενου είναι το κλειδί για την επίτευξη της ευεξίας που ως στόχο έχει να αποτρέψει την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων.

Σωματική άσκηση & ευεξία

Εκτός από την ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση παίζει καθοριστικό ρόλο για την συνολική καλή υγεία. Ο ρόλος του διαιτολόγου εδώ είναι να εμψυχώνει τον διαιτώμενο για να υιοθετήσει καλύτερες συνήθειες, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή του.

Στόχος αυτής της υπηρεσίας είναι:

  • Η διατροφική εκπαίδευση του ατόμου
  • Η δημιουργία νέων υγιεινών συνηθειών που ως στόχο έχουν την ευεξία
  • Η επίτευξη των στόχων όποιοι και εάν είναι αυτοί (αύξηση, μείωση, διατήρηση βάρους)
  • Η συνεχής επικοινωνία για την εμψύχωση του ατόμου (follow – up)