Κουακερόπιτα με μόνο 3 απλά υλικά για όσους λατρεύουν να καταναλώνουν γλυκά πρωινά χωρίς τύψεις

You are currently viewing Κουακερόπιτα με μόνο 3 απλά υλικά για όσους λατρεύουν να καταναλώνουν γλυκά πρωινά χωρίς τύψεις

Μήπως έχετε βαρεθεί τα κλασσικά πρωινά γεύματα;

Η κουακερόπιτα είναι το απόλυτο πρωινό γεύμα αφού περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (αυγό), σύνθετους υδατάνθρακες (νιφάδες βρόμης), μπανάνα που είναι πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο, φυτικές ίνες και φυσικά καλύπτει στο έπακρο την επιθυμία μας για γλυκό.

Γιατί να επιλέξω κουκερόπιτα για πρωινό;

Αρχικά το αυγό όπως έχουμε ξαναπεί είναι ένα πραγματικό superfood. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που συμβάλλουν στην καλή υγεία των ματιών και φυσικά χολίνη που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον οι νιφάδες βρόμης αποτελούν μία άριστη πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Η μπανάνα που περιέχει η κουκερόπιτα είναι πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο, δύο θρεπτικά συστατικά απαραίτητα ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού και σε άτομα που γυμνάζονται.

Υλικά

Κουακερόπιτα
  • 1 αυγό
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 1 μέτρια μπανάνα
  • 4κ.σ. νιφάδες βρόμης (40γρ.)
  • Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε 1κ.γ. μέλι και κανέλα

Εκτέλεση

Κουακερόπιτα

Αρχικά χτυπάμε τη μπανάνα σε ένα blender μέχρι να λιώσει (μπορεί να γίνει και με πιρούνι), έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (1 αυγό, 4 ασπράδια, 4κ.σ. βρόμη) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε αντικολλητικό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 o C για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε 1κ.γ μέλι και κανέλα.

Κουακερόπιτα
Διατροφική Ανάλυση
Θερμίδες 465 kcal
Πρωτεΐνη 27γρ.
Υδατάνθρακες 72 γρ.
Λίπος 8 γρ.
Φυτικές ίνες 9 γρ.

Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στο πρωινό σας γεύμα, είναι πολύ σημαντικό για την διαχείριση της πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Tip!

Απόστολος Γκαντουλούδης

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Έπειτα πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκα και σε περιστατικά παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)