Διατήρηση Σωματικού Βάρους & Διατροφή

Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και λίπους κρίνεται απαραίτητη για καλή υγεία των ανθρώπων. Το κλειδί για την επίτευξη διατήρησης του βάρους είναι η διατροφική εκπαίδευση.

Διατήρηση βάρους και καλή υγεία

Η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και λίπους είναι απαραίτητη μετά από μια επιτυχημένη προσπάθεια απώλειας ή αύξησής του. Όμως για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι απολύτως απαραίτητο ο διαιτώμενος να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα εφόδια.

Εάν το άτομο είναι καλά ενημερωμένο και προετοιμασμένο με την βοήθεια ενός διαιτολόγου, τότε θα μπορέσει να διατηρήσει το υγιές σωματικό του βάρους χωρίς να έχει αυξομειώσεις που δρουν αρνητικά στην ψυχολογία αλλά και στην υγεία του. Θα είναι σε θέση να ακολουθεί ένα υγιεινό τρόπο διατροφής, να έχει επάρκεια θρεπτικών συστατικών, χωρίς στερήσεις και αυστηρές δίαιτες όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν.

Πώς μπορώ να διατηρήσω το βάρος μου;

Μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης, το άτομο θα έχει τα απαραίτητα εφόδια για να μπορεί να σχεδιάζει το δικό του διαιτολογικό πλάνο με βάση τις πραγματικές ανάγκες του για εκείνη την περίοδο της ζωής του.

Η επικοινωνία με τον διαιτολόγο (follow up) κρίνεται απαραίτητη για την επίλυση οποιοδήποτε αποριών που μπορεί να προκύψουν.

Στόχος αυτής της υπηρεσίας είναι:

  • Η διατήρηση του σωματικού βάρους του ατόμου
  • Η διατροφική εκπαίδευση του διαιτώμενου
  • Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών
  • Η παρακολούθηση (follow up), κατά την οποία το άτομο μπορεί να λύσει απορίες που μπορεί να εμφανιστούν