Θρεπτικό πρωινό και σνακ για παιδιά

You are currently viewing Θρεπτικό πρωινό και σνακ για παιδιά

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να υπάρχουν στο ημερήσιο διαιτολόγιο των παιδιών καθώς περιέχουν πλήθος βιταμινών και φυτικών ινών. Όμως τα φρούτα και τα λαχανικά πολλές φορές δεν είναι από τις πρώτες τους επιλογές, αντιθέτως φαίνεται ότι πολλά παιδιά στη θέση αυτών καταναλώνουν έτοιμα σνακ όπως μπισκότα, μπάρες, πατατάκια κ.α. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να αυξήσουν την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων. Πολλές φορές είναι δύσκολο να γίνει αυτό, γιατί τα παιδιά αρνούνται να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και τρόφιμα.

Πως μπορούμε να κάνουμε το παιδί μας να δοκιμάσει κάτι νέο;

Βάλτε λίγη φαντασία και αφιερώστε χρόνο με το παιδί σας για την δημιουργία υγιεινών σνακ. Κάνε τη διαδικασία του φαγητού παιχνίδι, με τη δημιουργία εντυπωσιακών σνακ τα οποία θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων.

Αντικαταστήστε τα αλλαντικά με αυγό, ψίχα κοτόπουλου ή τυρί. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν με τα τρόφιμα και να φτιάξουν τις δικές τους φιγούρες. Βάλτε χρώμα στα σνακ σας.

Tip!
Σωστή διατροφή κατά την παιδική ηλικία

Επιλογές σνακ

  • 1φ. ψωμί ολικής με ψίχα κοτόπουλου, αυγό, ελιά, τομάτα και μπρόκολο
  • 1φ. ψωμί ολικής με τυρί, αυγό, τομάτα και αγγούρι
  • 1φ. ψωμί ολικής με φυστικοβούτυρο, μπανάνα, μύρτιλα και μέλι
  • 1φ. ψωμί ολικής με ταχίνι, μούρα, μπανάνα και μέλι
  • 1φ. ψωμί με τυρί cottage, τομάτα, αγγούρι, ελιά και μπρόκολο
Θρεπτικό πρωινό και σνακ για παιδιά

Απόστολος Γκαντουλούδης

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Έπειτα πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκα και σε περιστατικά παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)