Θηλασμός & Διατροφή

Το μητρικό γάλα πρέπει και είναι η καλύτερη τροφή για το βρέφος, παρέχοντας του όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη ανάπτυξή του.

Εξατομικευμένο πλάνο διατροφής κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Ο θηλασμός ή αλλιώς γαλουχία είναι μια εξίσου πολύ σημαντική στιγμή μετά την εγκυμοσύνη κατά την οποία δημιουργείται μια δυνατή σχέση ανάμεσα σε μητέρα και βρέφος. Οι απαιτήσεις σε ενέργεια, θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι πιο αυξημένες σε σχέση με μια γυναίκα που δεν θηλάζει. Άρα είναι απαραίτητο ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής από έναν διαιτολόγο – διατροφολόγο.

Για να εξασφαλιστεί ένα καλής ποιότητας μητρικό γάλα θα πρέπει και η γυναίκα να βρίσκεται σε καλό επίπεδο θρέψης. Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για το βρέφος παρέχοντάς του όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή ανάπτυξή του. Μέσω του μητρικού γάλακτος, θέτονται τα βασικά θεμέλια για την μελλοντική του υγεία και καλή ζωή του βρέφους.

Ασφαλής απώλεια βάρους κατά τη περίοδο του θηλασμού

Έχετε παρατηρήσει ποτέ αλλαγές στην συμπεριφορά του βρέφους σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού; Η τροφή που η θηλάζουσα καταναλώνει, επηρεάζει άμεσα την γεύση του μητρικού γάλακτος και αυτό με την σειρά του επηρεάζει και τις διατροφικές προτιμήσεις του βρέφους στην παιδική, εφηβική και ενήλική του ζωή.

Ο θηλασμός είναι μια περίοδος που οι περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να χάσουν τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι το διαιτολόγιό τους πρέπει να είναι πλήρες ώστε να επιτυγχάνεται η καλή θρέψη της μητέρας μέσω της τροφής αλλά και του βρέφους μέσω του μητρικού γάλακτος που καταναλώνει. Μην επιλέγετε δίαιτες που υπόσχονται άμεση και γρήγορη απώλεια βάρους γιατί είναι σίγουρο πως οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά θα είναι τεράστιες.

Στόχος αυτής της υπηρεσίας είναι:

  • Η εκτίμηση θρέψης της θηλάζουσας
  • Η παρακολούθηση βάρους θηλάζουσας
  • Η διατροφική εκπαίδευση της μητέρας κατά την διάρκεια του θηλασμού
  • Η δημιουργία ενός πλήρους εξατομικευμένου πλάνου διατροφής που ως στόχο έχει την καλή θρέψη της θηλάζουσας αλλά και του βρέφους