Τα τυροπιτάκια του εμπορίου είναι συνήθως πλούσια σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά, καθώς τα τυριά που χρησιμοποιούν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Γι’αυτό το λόγο προτιμήστε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά τυροπιτάκια, γνωρίζοντας καλύτερα τα υλικά που χρησιμοποιείτε και πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά για τη ζύμη – (28 – 30τμχ.)
- 200γρ. αλεύρι ολικής και 200γρ. αλέυρι λευκό ή καλαμποκιού
- 220γρ. γιαούρτι 2%
- 150γρ. ελαιόλαδο
- 1κ.γ. μπέικιν
- Λίγο αλάτι
- 1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση
- 200γρ. cottage 2-5%
- 150γρ. ανθότυρο Light (LIDL 12-13%)
- 150γρ. φέτα 12%
- Εάν θέλετε μπορείετε να προσθέσετε δυόσμο ή και βασιλικό
Τυροπιτάκια κουρού – Εκτέλεση Συνταγής
Για να φτιάξουμε τη ζύμη σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι) και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το αυγό και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη γέμιση σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά μας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πιπέρι και δυόσμο προαιρετικά. Εάν σας αρέσει μπορείετε να πασπαλίσετε με διάφορους σπόρους τα τυροπιτάκια σας. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η συνταγή είναι για 28 με 30 τυροπιτάκια. Σε κάθε τυροπιτάκι αντιστοιχεί 1κ.γ. γέμιση.