Παγωτό με γιαούρτι, μύρτιλλα, μάνγκο και στέβια
Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η ζέστη χτυπάει κόκκινο και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα παγωτό για να δροσιστούμε. Το παγωτό είναι ένα υπέροχο γλύκισμα το οποίο δεν θα πρέπει να λείπει ειδικά αυτή την εποχή. Όμως ένα παγωτό μπορεί να κρύβει τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, “κακού” λίπους σε μορφή κορεσμένων λιπαρών και φυσικά πολλές θερμίδες που μπορεί να είναι ισάξιες με αυτές ενός μεγάλου γεύματος.
Από την άλλη δεν μπορούμε να στερούμαστε για πάντα, γιατί αυτό μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας, δημιουργώντας ξαφνικά ξεσπάσματα υπερκατανάλωσης τροφίμων αλμυρών ή και γλυκών τα οποία έχουμε στερηθεί για πολύ καιρό. Λοιπόν σας έχω τη λύση, σπιτικό παγωτό με μόλις 38 θερμίδες ανά τεμάχιο. Όμως βασικός συντελεστής για να θεωρήσουμε ένα γεύμα υγιεινό δεν είναι μόνο οι θερμίδες αλλά κυρίως η ποιότητα του. Το συγκεκριμένο παγωτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες (συμπλέγματος B και C, D), ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά.
Υλικά για 6 τεμάχια
- 160γρ. γιαούρτι σταγγιστό 2%
- 15ml νερό
- 5-6 σταγόνες στέβια
- 1 μπολάκι μύρτιλλα (blueberries) 90γρ.
- 1 μπολάκι μάνγκο σε κομματάκια 90γρ.
- Λίγο εκχύλισμα βανίλιας
Διατροφική Ανάλυση | |
---|---|
Θερμίδες | 226 kcal |
Πρωτεΐνη | 17γρ. |
Υδατάνθρακες | 33 γρ. |
Λίπος | 3 γρ. |
Φυτικές ίνες | 5,5 γρ. |
Θερμίδες ανά τεμάχιο | 38 kcal |
Εκτέλεση
Σε ένα blender ρίχνουμε το γιαούρτι, τη στέβια, το νερό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μάνγκο σε μικρά κυβάκια και τα μύρτιλλα σε 2 διαφορετικά μπολάκια. Σε μία βάση σιλικόνης για παγωτό βάζουμε μία στρώση μάνγκο ή μύρτιλλα και 1κ.σ. με 2 κ.σ. από το μείγμα που φτιάξαμε με το γιαούρτι. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές τη διαδικασία. Συνολικά έχουμε, 3 στρώσεις φρούτων και 3 στρώσεις το μείγμα με το γιαούρτι. Αφήνουμε να παγώσει για λιγα λεπτά και έπειτα βάζουμε τα ξυλάκια για παγωτό. Ξαναβάζουμε το μέιγμα στην κατάψυξη για 6-10 ώρες για να παγώσει καλά.
Οι σπιτικές συνταγές είναι πάντα μια καλή λύση για την δημιουργία νόστιμων και υγιεινών γευμάτων ή σνακ, γνωρίζοντας τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή τους.
Tip!