Σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη με μάνγκο και blueberries

You are currently viewing Σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη με μάνγκο και blueberries

Παγωτό με γιαούρτι, μύρτιλλα, μάνγκο και στέβια

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η ζέστη χτυπάει κόκκινο και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα παγωτό για να δροσιστούμε. Το παγωτό είναι ένα υπέροχο γλύκισμα το οποίο δεν θα πρέπει να λείπει ειδικά αυτή την εποχή. Όμως ένα παγωτό μπορεί να κρύβει τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, “κακού” λίπους σε μορφή κορεσμένων λιπαρών και φυσικά πολλές θερμίδες που μπορεί να είναι ισάξιες με αυτές ενός μεγάλου γεύματος.

Από την άλλη δεν μπορούμε να στερούμαστε για πάντα, γιατί αυτό μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας, δημιουργώντας ξαφνικά ξεσπάσματα υπερκατανάλωσης τροφίμων αλμυρών ή και γλυκών τα οποία έχουμε στερηθεί για πολύ καιρό. Λοιπόν σας έχω τη λύση, σπιτικό παγωτό με μόλις 38 θερμίδες ανά τεμάχιο. Όμως βασικός συντελεστής για να θεωρήσουμε ένα γεύμα υγιεινό δεν είναι μόνο οι θερμίδες αλλά κυρίως η ποιότητα του. Το συγκεκριμένο παγωτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες (συμπλέγματος B και C, D), ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά.

Υλικά για 6 τεμάχια

Σπιτικό παγωτό με μύρτιλλα και μάνγκο

  • 160γρ. γιαούρτι σταγγιστό 2%
  • 15ml νερό
  • 5-6 σταγόνες στέβια
  • 1 μπολάκι μύρτιλλα (blueberries) 90γρ.
  • 1 μπολάκι μάνγκο σε κομματάκια 90γρ.
  • Λίγο εκχύλισμα βανίλιας

Σπιτικό παγωτό με μύρτιλλα και μάνγκο

Διατροφική Ανάλυση
Θερμίδες 226 kcal
Πρωτεΐνη 17γρ.
Υδατάνθρακες 33 γρ.
Λίπος 3 γρ.
Φυτικές ίνες 5,5 γρ.
Θερμίδες ανά τεμάχιο 38 kcal

Εκτέλεση

Σε ένα blender ρίχνουμε το γιαούρτι, τη στέβια, το νερό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μάνγκο σε μικρά κυβάκια και τα μύρτιλλα σε 2 διαφορετικά μπολάκια. Σε μία βάση σιλικόνης για παγωτό βάζουμε μία στρώση μάνγκο ή μύρτιλλα και 1κ.σ. με 2 κ.σ. από το μείγμα που φτιάξαμε με το γιαούρτι. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές τη διαδικασία. Συνολικά έχουμε, 3 στρώσεις φρούτων και 3 στρώσεις το μείγμα με το γιαούρτι. Αφήνουμε να παγώσει για λιγα λεπτά και έπειτα βάζουμε τα ξυλάκια για παγωτό. Ξαναβάζουμε το μέιγμα στην κατάψυξη για 6-10 ώρες για να παγώσει καλά.

Οι σπιτικές συνταγές είναι πάντα μια καλή λύση για την δημιουργία νόστιμων και υγιεινών γευμάτων ή σνακ, γνωρίζοντας τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή τους.

Tip!

Απόστολος Γκαντουλούδης

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Έπειτα πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκα και σε περιστατικά παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)