Ιδέες για σνάκ στην παραλία

You are currently viewing Ιδέες για σνάκ στην παραλία

Υγιεινές επιλογές για σνακ στην παραλία

Μέρες Αυγούστου και όσοι δεν είναι σε κάποιο καλοκαιρινό προορισμό βρίσκουν ευκαιρία για μια βουτιά και η συχνότερη ερώτηση που δεχόμαστε στο γραφείο μας είναι τι μπορώ να φάω στην παραλία;

Ένα ή περισσότερα σνακ στην παραλία είναι απαραίτητα οχι μόνο για να μας κρατήσουν χορτατους μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουμε στο ταβερνάκι του νησιού για φαγητό αλλά και για να μας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια, ενυδάτωση και θρεπτικά συστατικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

  • Τα φρούτα με αλατισμένους ξηρούς καρπούς

Eίναι μια καλή επιλογή, προσφέροντας μας καλές θερμίδες,  βιταμίνες, καλά λιπαρά και το απαραίτητο νάτριο .  Μην ξεχνάμε ότι το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης ( για τους fans των watersport)

  • Μπάρες δημητριακών και φρούτα.

Βόμβες ενέργειας, καλών λιπαρών και υδατανθρακων. Διαβάστε προσεκτικά τη διατροφική ετικέτα και τα συστατικά τροφίμων για να αποφεύγεται κακές ποιοτικά μπάρες με πρόσθετη ζάχαρη και φοινικελαιο. Αλλιώς επιλέξτε να πάρετε τις δικές σας χειροποίητες μπάρες. ( μπείτε στην ιστοσελίδα για να βρείτε την συνταγή )

  • Τοστ με αυγό, τυρί και λαχανικά.

Πολύ καλή επιλογή εαν είμαστε σε καποια οργανωμένη παραλία ή εαν έχουμε μαζί το ψυγειακι μας.

  • Smoothie φρούτων.

Μπορούμε να επιλέξουμε κάτι σε smoothie εαν θέλουμε κάτι πιο δροσιστικό. Θυμίζουμε ότι είναι καλύτερη επιλογή έναντι του απλού φυσικού χυμού γιατί τα φρούτα μπαίνουν ολόκληρα προσφέροντας μας υψηλότερο κορεσμό. Θα μπορούσατε να το ενισχύσετε προσθέτοντας γιαούρτι και φυστικοβούτυρο.

  • Δροσιστική σαλάτα…χωριάτικη, ντάκο, πράσινη με κοτόπουλο!

Ένα ελαφρύ γεύμα που θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα

  • Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι.

Άλλη μια δροσιστική επιλογή που μπορούμε να βρούμε εύκολα σε μια οργανωμένη παραλία!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Απόστολος Γκαντουλούδης

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Έπειτα πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκα και σε περιστατικά παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)