Γιαουρτογλυκό με φράουλες χωρίς προσθήκη ζάχαρης

You are currently viewing Γιαουρτογλυκό με φράουλες χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Ένα δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι με γιαούρτι και φράουλες

Το γλυκό συχνά φαντάζει κάτι το απαγορευμένο σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Αυτό όπως έχουμε ξαναπεί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του διαιτώμενου αποθαρρύνοντάς τον να συνεχίσει την προσπάθεια ή να υπερκαταναλώσει τρόφιμα τα οποία έχει στερηθεί καιρό. Το γλυκό μπορεί πάντα να έχει τη θέση του σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, ειδικά όταν αυτό παρασκευάζεται από υγιεινότερες επιλογές. Το συγκεκριμένο γιαουρτογλυκό είναι η ιδανική λύση για αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ένα δροσιστικό γλυκό το καλοκαίρι προσφέροντας τους, ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμινών.

Γιαουρτογλυκό

    Υλικά για 8 μερίδες

    • 1 συσκευασία μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
    • 50ml γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρη
    • 280γρ. φράουλες
    • 1κ.σ. μέλι (30γρ.)
    • 250γρ. γιαούρτι 2%
    • 1 συσκευασία ζελέ χωρίς ζάχαρη

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε στο blender μία συσκευασία μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη και προσθέτουμε 50ml γάλα αμυγδάλου για να δέσει το μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε 8 ποτηράκια ή μπολάκια. Για την δεύτερη στρώση χτυπάμε στο blender τις φράουλες, το γιαούρτι και το μέλι. Τοποθετούμε τη δεύτερη στρώση στα ποτηράκια με το μπισκότο. Φτιάχνουμε το ζελέ χωρίς ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά να πήξει. Έπειτα βάζουμε την τρίτη στρώση του γλυκού μας στα ποτηράκια και αφήνουμε για 4-5 ώρες να παγώσει καλά. Το κάθε χορταστικό ποτηράκι αποδίδει περίπου 200 θερμίδες.

    Διατροφική Ανάλυση
    Θερμίδες 201 kcal
    Πρωτεΐνη 7γρ.
    Υδατάνθρακες 27 γρ.
    Λίπος 7 γρ.
    Φυτικές ίνες 4,4 γρ.

    Όταν ένα γλυκό δεν περιέχει ζάχαρη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και υγιεινό. Συνήθως μπορεί να περιέχει αυξημένες ποσότητες αλατιού και <<κακού λίπους>> σε μορφή κορεσμένων και trans λιπαρών. Διαβάστε πάντα προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων.

    Tip!

Απόστολος Γκαντουλούδης

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Έπειτα πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκα και σε περιστατικά παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)