Το Μέλι

Το Μέλι

Πολλοί το ονομάζουν υγρό χρυσάφι και όχι άδικα!

Ο λόγος λοιπόν για το μέλι…

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως είναι ένα φυσικό γλυκαντικό προϊόν στην κατηγορία των σακχάρων με θρεπτικά συστατικά που μπορεί να καλύψει την επιθυμία μας για γλυκό αντικαθιστώντας τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη (όπως μαρμελάδα, άλειμμα σοκολάτας κ.α.).

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες που μπορούμε να το βρούμε!

Έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Έχει αντικαρκινικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα που είναι πολύ χρήσιμα για τον οργανισμό μας.

Τέλος μπορεί να καταναλωθεί και από διαβητικούς.

Θυμίζουμε βέβαια πως όταν κάτι είναι υγιεινό δεν σημαίνει ότι είναι καλό να ξεπερνάμε το μέτρο στην κατανάλωση του.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Είναι απαγορευτικό για βρέφη κάτω των 12 μηνών καθώς υπάρχει κίνδυνος για αλλαντίαση!!!

μελι

Απόστολος Γκαντουλούδης

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Έπειτα πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκα και σε περιστατικά παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)