Τρέφομαι υγιεινά, γιατί δεν χάνω βάρος;

You are currently viewing Τρέφομαι υγιεινά, γιατί δεν χάνω βάρος;

Είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχομαι στο γραφείο. Η ποιότητα αλλά και η ποσότητα του γεύματος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια, διατήρηση ή αύξηση του βάρους μας. Το θετικό ισοζύγιο ενέργειας (όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες ξοδεύουμε την ημέρα) θα μας κάνει να αυξήσουμε το βάρος. Στην συγκεκριμένη εικόνα βλέπουμε 2 υγιεινά γεύματα με πολύ διαφορετικές ποσότητες.

Το αριστερό πιάτο αποτελείται από 1 μεγάλο κομμάτι σολομού (200γρ.), 1,5φλ. ρύζι (230γρ.), 1κ.σ. ελαιόλαδο κατά το μαγείρεμα και αποδίδει περίπου 835 θερμίδες! Από την άλλη, το πιάτο στα δεξία έχει ένα μικρότερο κομμάτι σολομου (120γρ.), 1φλ. ρύζι (150γρ.), 1κ.σ. ελαιόλαδο κατά το μαγείρεμα και αποδίδει περίπου 560 θερμίδες. Το θετικό ή αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας είναι αυτό που θα μας κάνει να πάρουμε ή να χάσουμε βάρος σε βάθος χρόνου.

Θυμηθείτε ότι μία σαλάτα δεν θα μας αδυνατίσει ή ένα burger δεν θα μας κάνει να αυξήσουμε το βάρος μας.

Απόστολος Γκαντουλούδης

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Έπειτα πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκα και σε περιστατικά παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)