Η μέθοδος του πιάτου είναι ο τρόπος που μπορείς να απολαμβάνεις το φαγητό στα τραπέζια και τις εξόδους χωρίς να στερείσαι τίποτα!
Πάμε λοιπόν να δούμε πως λειτουργεί:
Όπως βλέπετε και στην εικόνα,
- γεμίστε το 1/2 του πιάτου σας με λαχανικά (μπορείτε να ξαναγεμίσετε αυτή την πλευρά του πιάτου). Μια σαλάτα δεν χρειάζεται να αποτελείται μόνο από ψητά ή βραστά λαχανικά, αλλά μπορείτε πχ να επιλέξετε μια πιο ιδιαίτερη πράσινη σαλάτα με ρόδι και κάποια sauce με μέλι, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα.
- Το άλλο 1/4 του πιάτου πρέπει να περιέχει μια μορφή πρωτεΐνης όπως κρέας, ψάρι, θαλασσινά, όσπρια, αυγό, γαλακτοκομικά(τυρί, τζατζίκι).
- Τέλος, το τελευταίο 1/4 του πιάτου πρέπει να περιέχει τους υδατάνθρακες – συνοδευτικά όπως ρύζι, πατάτα, ζυμαρικά, ψωμί κτλ. (εδώ θα μπορούσαν να μπουν και κάποια ορεκτικά.)
- Στο κέντρο του πιάτου βρίσκονται οι λιπαρές ύλες π.χ. διάφοροι σπόροι, αβοκάντο, ελαιόλαδο ή ελιές που μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα μας.
Εάν το γεύμα μας περιέχει και τα 2 στοιχεία (πρωτεΐνη και υδατάνθρακες) όπως πίτσα, παστίτσιο, λαχανοντολμάδες, χωρίζουμε το πιάτο σε 2 μέρη. Γεμίζουμε το μισό σαλάτα και το υπόλοιπο πιάτο με το κυρίως γεύμα μας.