Μερίδες χειμερινών φρούτων

You are currently viewing Μερίδες χειμερινών φρούτων
Μερίδες χειμερινών φρούτων

Ποσά φρούτα είναι καλό να καταναλώνω μέσα στη ημέρα;

Συστήνεται να καταναλώνουμε περίπου 3 μικρομερίδες φρούτων (βλέπουμε στην εικόνα σε ποσά φρούτα αντιστοιχεί μια μικρομερίδα).

Πολύ σημαντικό κομμάτι, είναι να έχουμε ποικιλία στην κατανάλωση τους καθώς το κάθε ένα φρούτο ξεχωριστά έχει τα δικά του θρεπτικά συστατικά!!

Η ύπαρξη φρούτων σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο είναι πολύ σημαντική καθώς αποτελούν πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων, φυτικών ινών αλλά και ποσότητες υγρών που βοηθούν στη συνολική ενυδάτωση του σώματος μας.

Επιπλέον, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν έξυπνα σε συνδυασμούς με αλλά τρόφιμα όπως με ξηρούς καρπούς, τυρί, γιαούρτι, βρόμη, μέλι κ.α. δημιουργώντας υπέροχες θρεπτικές επιλογές για σνακ που θα μας καλύψουν και θα μας κρατήσουν χορτάτους για αρκετές ώρες!!

Απόστολος Γκαντουλούδης

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Έπειτα πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκα και σε περιστατικά παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)