Παστέλι, ένα παραδοσιακό θρεπτικό σνακ με 3 μόνο υλικά!!
Υλικά για 6 τεμάχια:
- 100γρ. Σουσάμι
- 100γρ. Μέλι
- Ξύσμα από πορτοκαλί ή λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι μέχρι να πάρει χρώμα (προσοχή!! Ανακατεύουμε συνέχεια και προσέχουμε να μην καεί γιατί θα πικρίσει το παστέλι)
αφαιρούμε το σουσάμι από το τηγάνι
αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά ρίχνουμε το μέλι και μόλις ζεσταθεί καλά και αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά συνέχεια για 3-4 λεπτά
προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού
αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και πιέζουμε να απλωθεί καλά
για να το κόψουμε σε κομματάκια περιμένουμε 5-10 λεπτά ώστε να έχει κρυώσει λίγο και να γίνει πιο σφιχτό
δεν αφήνω να κρυώσει πολύ γιατί μετά θα είναι δύσκολο να το κόψω σε μερίδες αφού θα έχει σκληρύνει πολύ!