Γεμιστό παντζάρι

You are currently viewing Γεμιστό παντζάρι

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτά τα μικρά ηφαίστεια πατζαροσαλάτας τα οποία μπορούν να συνοδέψουν τα γεύματα σας.

Η διατροφική αξία των παντζαριών είναι υψηλή καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες καλίου, φυτικών ινών και φυλλικού οξέως.

Επιπλέον τα παντζάρια είναι πλούσια σε νιτρικά άλατα που βοηθούν στην αγγειοδιαστολή και στην καλύτερη αιμάτωση

Υλικά:

  • παντζάρια
  • γιαούρτι
  • σκόρδο
  • λάδι – ξύδι
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε τα παντζάρια (όσο χρειαστεί μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι ), τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να βγει εύκολα η φλούδα τους και στην συνέχεια δημιουργούμε φωλίτσες βγάζοντας αρκετή ποσότητα από το εσωτερικό σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε ότι έχουμε βγάλει από τα παντζάρια προσθέτουμε το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το ξύδι , το ψιλοκομμένο σκόρδο και το αλατοπίπερο.

Απόστολος Γκαντουλούδης

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Έπειτα πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκα και σε περιστατικά παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)