Δεν υπάρχουν λόγια για αυτά τα μικρά ηφαίστεια πατζαροσαλάτας τα οποία μπορούν να συνοδέψουν τα γεύματα σας.
Η διατροφική αξία των παντζαριών είναι υψηλή καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες καλίου, φυτικών ινών και φυλλικού οξέως.
Επιπλέον τα παντζάρια είναι πλούσια σε νιτρικά άλατα που βοηθούν στην αγγειοδιαστολή και στην καλύτερη αιμάτωση
Υλικά:
- παντζάρια
- γιαούρτι
- σκόρδο
- λάδι – ξύδι
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Βράζουμε τα παντζάρια (όσο χρειαστεί μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι ), τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να βγει εύκολα η φλούδα τους και στην συνέχεια δημιουργούμε φωλίτσες βγάζοντας αρκετή ποσότητα από το εσωτερικό σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε ότι έχουμε βγάλει από τα παντζάρια προσθέτουμε το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το ξύδι , το ψιλοκομμένο σκόρδο και το αλατοπίπερο.